važnost prometne kulture

FOTO: Učenici topličke škole sudjelovali na radionici 'Prometna Učilica' i naučili kako se ponašati u prometu

Objavljeno: 16.10.2018. 15:49

Zadnja izmjena: 18.10.2018. 09:12

Radionice 'Prometne Učilice' provedene su 15. i 16. listopada u informatičkoj učionici topličke škole, a vodili su ih predavač 'Prometne Učilice' uz potporu djelatnika MUP -a koji je zadužen za preventivu. Riječ je o radionici o poznavanju prometnih propisa koju zajednički organiziraju: Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i CARnet. 

Na radionicama su sudjelovali svi učenici od 1. do 8. razreda, trajale su jedan školski sat za svaki razred, a slušali su predavanja o važnosti prometne kulture te poznavanja i pridržavanja prometnih propisa za sigurnost. 

Teme vezane za sigurnije sudjelovanje djece u prometu obrađene su u obliku kratkih prezentacija i video lekcija na 'Prometnoj Učilici'. S učenicima se prolazilo kroz nekoliko nastavnih tema te se izvršila kratka provjera naučenog, pa su učenici mogli odmah putem interaktivne internet aplikacije dobiti povratnu informaciju o tome što su naučili. 

Osnovni je cilj radionice edukacija učenika o sigurnijem sudjelovanju u prometu radi smanjenja broja stradalih u prometu. 

Komentari