u županijskoj palači

FOTO: Obilježava se Dan knjižnica, proglašeni i najčitatelji školskih knjižnica

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.11.2019. 09:45

Zadnja izmjena: 11.11.2019. 11:21

Danas se u županijskoj palači svečano obilježio Dan hrvatskih knjižnica, a u sklopu svečanosti proglašeni su najčitatelji školskih knjižnica u školskoj godini 2018./2019. kojima je čestitala savjetnica župana Natalija Martinčević.

Odlukom 37. skupštine Hrvatskoga knjižničarskog društva, dan proglašenja prvoga hrvatskog Zakona o bibliotekama 11. studenoga 1960. godine obilježava se kao Dan hrvatskih knjižnica. Hrvatsko knjižničarsko društvo ustanovilo je Dan hrvatskih knjižnica s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnje stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.

- Ovo je jedna zaista lijepa akcija koja je krenula prije šest godina i bili smo po tome jedinstveni, a danas su nam se priključile još dvije županije. Cilj je da potaknemo dodatno djecu na čitanje, odnosno da to ne bude samo obrazovna lektira već da djeca zaista uživaju u čitanju - rekla je Martinčević. 

Komentari