svečana sjednica

Foto - Petrijanec slavi svoj dan: 'Završen je najveći infrastrukturni projekt u povijesti Općine'

"Uređujemo više ulica, sanirali smo dio poljskih puteva, a ništa od projekata ne bi bio ostvarivo bez pomoći ministarstava i Europske unije", rekao je, između ostalog načelnik Posavec...
Objavljeno: 23.06.2022. 20:46

Zadnja izmjena: 23.06.2022. 21:40

Foto: Luka Šalamun

Općina Petrijanec slavi svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća prilika je da se općinska vlast osvrne na realizirane projekte, ali i kako bi se najavili novi.

Kako je tom prilikom rekao načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, provedeni projekt aglomeracije u vrijednosti od 37 milijuna kuna najveći je infrastrukturni projekt u povijesti Općine.

- Najveći infrastrukturni projekt kojeg provodimo je energetska obnova zgrade stare škole iz 1868. godine u vrijednosti od 4 milijuna kuna kojeg sufinancira Fond. Nadalje, ulažemo u obnovu Trga. Ishođena je uporabna dozvola, a nova vizura stare škole sigurno će dati sjaj Petrijancu. Završeno je parkiralište kod ambulante, a u obnovu groblja smo u zadnje dvije godine uložili oko milijun kuna. Najavljujem i obnovu parkirališta kod groblja, za što smo od LAG-a dobili 291 tisuću kuna. Svi ti projekti naše žitelje čine ponosnima. Uređujemo više ulica, sanirali smo dio poljskih puteva, a ništa od projekata ne bi bio ostvarivo bez pomoći ministarstava i Europske unije - rekao je Posavec.

Dodao je kako su iza Općine četiri vrlo uspješne godine te da je Općina Petrijanec bila najtransparentija općina, a slične rezultate očekuje i ove godine. 

'Izvrsna suradnja sa Županijom'

U ime Varaždinske županije sjednici je nazočio predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

- Od početka stvaranja države vi ste imali stabilan kontinuitet i zato se Općina stalno razvija. Gledajući iz stvoje struke, žao mi je što je u to doba ta općina imala više krava nego danas cijela županija. Tada smo i mi načelnici hodali predstavnicima Vlade da iskamčimo kojih 100.000 kuna za šudranje cesta. Sada bistri i kvalitetni načelnici s ekipama pišu projekte i takvi kvalitetni projekti tada i prolaze. U svemu imate našu podršku, a suradnja je izvrsna - rekao je Križanić.

'Trebamo iskoristiti svaki euro'

Svečanoj sjednici Općine Petrijanec prisustvovao je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

- Uvijek kada ovako zahvaljujete Fondovima i Europskoj uniji na darovima, odnosno sredstvima za projekte, borite se za svaki euro jer svaki euro koji ne iskoristimo je bačen. Godišnje imamo 5 milijardi kuna, ne eura niti dolara. Taj novac smatramo darom kojeg moramo razdijeliti u sve jedinice lokalne samouprave u cijeloj državi. Od toga imamo tek polovicu za sve aglomeracije, sve slične projekte na razini cijele države. Stoga, moramo se boriti, moramo biti jednako uspješni kao i ostali, to je smisao ovog natjecanja - rekao je.

Komentari