službeno otvaranje

Foto - U Novom Marofu otvoreno novo igralište s umjetnom travom, stigao i predsjednik HNS-a

Kako nam je ranije rekao predsjednik županijskog HNS-a Nenad Horvatić, ovu investiciju ukupne vrijednosti 150 tisuća eura zajedno su proveli Grad Novi Marof te Hrvatski nogometni savez..

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.09.2022. 18:13

Zadnja izmjena: 01.09.2022. 18:46

Foto: Luka Šalamun

Danas se u Novom Marofu održala službena primopredaja i otvorenje novog nogometnog igrališta s umjetnom travom u sportskom parku u Novom Marofu.

Kako nam je ranije rekao predsjednik županijskog HNS-a Nenad Horvatić koji je ujedno i predsjednik Nacionalne komisije za sportsku infrastrukturu, ovu investiciju ukupne vrijednosti 150 tisuća eura zajedno su proveli Grad Novi Marof te Hrvatski nogometni savez. Novi Marof je tako osigurao sredstva za pripremne radove dok je HNS sudjelovao u dobavi i postavi 3.000 četvornih metara umjetne trave.

- Zahvaljujemo se potpori iz HNS-u na ulaganju od njihove strane prema Gradu Novom Marofu. Mi smo sa ovim travnjakom, sa pripremom još jedne prirodne trave i sa zanavljanjem još jednog postojećeg travnjaka trenutno uložili 1,3 mil kuna u sportske terene i to je značajno ulaganje. HNS je prema mojim informacijama uložio još oko milijun kuna stoga možemo reći da je u sportske terene uloženno preko 2,3 milijuna kuna -rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač i dodao kako su u tijeku pripreme za zanavljanje rasvjete na postojećem terenu te gradnju rasvjete na pomoćnim terenima. 

Otvaranju novog igrališta prisutvovao je i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Vesele me najave gradonačelnika da će se dalje raditi i ulagati kao i broj djece koji je ovdje registriran. Sigurno je da ćemo ići dalje, ovo je 17. po redu teren s umjetnom travom u koji je HNS uložio zajedno sa lokalnim zajednicama i klubovima. To je dobro za razvoj klubova, igrača i djece i nadam se da ćemo se u budućnosti vrseliti i u drugim sredinama prilikom otvaranja ovakvih terena - rekao je Kustić između ostalog.

Komentari