nikad brojniji

FOTO 4. planinarski pohod sjećanja na poginule ivanečke branitelje okupio više od 40 sudionika

Objavljeno: 29.05.2018. 11:39

Zadnja izmjena: 29.05.2018. 11:47

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec, Planinarskog kluba Ivanec i HVIDR-a Ivanec održan je „4. memorijalni planinarski pohod 'Putem Ivanečke planinarske obilaznice' u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje s područja Grada Ivanca“.

Četrdesetak sudionika pohoda okupilo se kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Ivancu, gdje su im se u ime organizatora obratili Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec i Stjepan Kuštelega, tajnik Planinarskog kluba Ivanec.

Potom je započeo pješački pohod, a išlo se rutom centar Ivanca – Rajterova - Jamine – Žgano Vino. Na tom se dijelu Ivanečke planinarske obilaznice nalaze tri kontrolne točke koje su sudionici mogli pečatom evidentirati u svom Dnevniku planinarske obilaznice.

Pohod je okončan na Žganom vino, gdje se uz planinarske i povijesne priče iz Domovinskog rata te prigodni domjenak, više od dva sata družilo 50-ak planinara i rekreativaca. Uz planinare i rekreativce na pohodu su sudjelovali članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja kao i predstavnici braniteljskih udruga – UDVDR Ogranak Ivanec i Varaždinske Toplice, HVIDR-a Ivanec i Hrvatski časnički zbor Ivanec.

Pohod je realiziran zahvaljujući sredstvima grada Ivanca, UDVDR Ogranka Ivanec, Planinarskog kluba Ivanec, HVIDR-a Ivanec, obitelji Zvonimira Grđana, koja je donirala osježavajuća pića te donacijama pojedinaca iz spomenutih udruga.

 

Komentari