održan prvi susret

Foto - Učenici V. osnovne škole započeli novi projekt s korisnicima Doma za starije

Objavljeno: 03.11.2022. 14:34

Zadnja izmjena: 03.11.2022. 15:00

Foto: Luka Šalamun

U Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin danas je održan prvi susret učenika V. Osnovne škole Varaždin i korisnika Doma, prilikom čega su učenici izvodili recitacije i pjesme.

Kako je tom prilikom bilo ravnatelj Doma Alen Runac, ovaj je susret održan u sklopu projekta "Međugeneracijski susreti - upoznati, bolje razumjeti i zajedno stvarati, u doba iskustva u različitosti, u kreativnosti i sličnosti". Danas su tako učenici za korisnike Doma izveli priredbu koju su izveli povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje te koja je uključila pjesme, folklor, ples, igrokaz i recitacije. Nastavnica Dubravka Novak u pratnji učenika dodala je kako je ovo tek prvi susret, a u planu je više sličnih aktivnosti.

- Ovo je početak suradnje koju je pokrenuo Forum V. osnovne škole Varaždin, a riječ je o jednom od projekata participativnog proračuna. Nadamo se da će ovaj projekt biti trajan, a svakako će "pokriti" ovu školsku godinu. Cilj je da stariji shvate kako sva djeca nisu neodgojena te da se s njima žele družiti, a za klince je cilj da shvate kako starost ne znači bolest i izolaciju. Riječ je o međusobnom razumijevanju. U budućnosti u program planiramo uvesti i izradu nakita i posuda od gline, heklanje, izrade cvijetova od krep papira, slušanje autentičnih priča i slično - rekla je Novak.

Komentari