pogledajte

Foto - Održana svečana sjednica u Brezničkom Humu, zahvalnice dobili vatrogasci

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.11.2022. 18:50

Zadnja izmjena: 10.11.2022. 19:19

Foto: Boris Matijašec

U Brezničkom Humu danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a sve u sklopu proslave Dana općine.

Svima prisutnima najprije se obratio predsjednik Općinskog vijeća Brezničkog Huma Darko Žugčić, a sve okupljene je zatim pozdravio načelnik općine Zoran Hegedić koji je napomenuo kako prema posljednjem popisu stanovništa Općina Breznički Hum ima svega 1143 stanovnika.

- Samim time je i naš proračun skroman, ali pronalazimo načine da projekte odrađujemo. Dobili smo sredstva EU za uređivanje groblja, projekt je pri kraju, a planiramo urediti i grobnu kuću. Gradimo ceste, još uvijek imamo dosta prometnica koje zahtjevaju uređivanje. Završili smo cestu u Gornjem Humu, sjeverni dio ceste prema poslovnoj zoni, a dobili smo sredstva od Minsitarstva za asfaltiranje cesta u zaseoku Kožiči i Šavoriči - rekao je Hegedić između ostalog.

U ime Varaždinske županije gostima se obratio župan Anđelko Stričak.

- Hvala svim vatrogascima koji su sudjelovali u spašavanju unesrećenih Poljaka. Te subote mogli ste biti doma i odmarati, a niste trebali gledati sve te strahote te spašavati i iznašati 12 mrtvih i 32 unesrećena. Ali niste. Pokazali ste veliko srce i pomogli im i upravo zbog pravovremene intervencije svih 32 ljudi je preživjelo. Još jednom hvala - rekao je između ostalog župan.

Saborski zastupnik Predrag Štromar svim je mještanima zaželio sretan Dan Općine.

- Davno je to bilo kada je Zoran krenuo u kandidaturu za načelnika i nimalo nije bio suveren i konkretan kao danas nego se bojao te funkcije na način jer zna da je to velika odgovornost. Mještani su birali načelnika više puta jer vide da je dobar i kvalitan i ja mu samo mogu čestiti na svemu što je učinio - rekao je Štomar između ostalog.

Zahvalnice Općine

Radi iskazane požrtvovnosti i humanosti prilikom spašavanja u tehničkoj intervenciji na autocesti 6. kolovoza ove godine, zahvalnice Općine Breznički Hum dobio je 21 vatrogasac i to po njih sedam iz DVD-a Breznički Hum, DVD Šćepanje i DVD Radešić.

Komentari