predstavljanje brošure

Foto - Varaždinska županija jedina provodi program Građanskog odgoja, evo što to znači

Objavljeno: 19.06.2023. 12:57

Zadnja izmjena: 05.07.2023. 11:06

Varaždinska županija je danas predstavila brošuru "Građanski odgoj i obrazovanje u praksi - projekti osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije u školskoj godini 2022./23."

S ciljem popularizacije građanskog odgoja i obrazovanja Varaždinska županija je početkom i ove školske godine raspisala Poziv na dostavu projekata u okviru Građanskog odgoja. Javile su se sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač Varaždinska županija te jedna privatna škola s pravom javnosti.

- Na kraju smo još jedne školske godine. učenici su odradili niz projekata, na našem području nema škole koja nije uključena ni u jedan projekt. Sudjelovali su na nizu takmičenja i osvojili odline rezultate. Jedino naša županija provodi jedinstven program Građanskog odgoja te svakoj školi dodjeljujemo po 1,4 tisuće eura za određeni program ili inicijativu u tom području - rekao je Stričak.

Brošuru "Građanski odgoj i obrazovanje u praksi" koja je objedinila projekte 33 osnovnih i 14 srednjih škola su predstavili župan Anđelko Stričak i pročelnik Miroslav Huđek. Na svečanosti je ujedno bilo proglašeno pet najuspješnijih projekata, tri u konkurenciji osnovnih škola i dva u konkurenciji srednjih škola, po izboru tročlanog povjerenstva. 

Najuspješniji projekti u kategoriji osnovnih škola su:

  • "TZP - Tradicionalna, a zdrava prehrana u našoj školi" - Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec
  • "Žena" - Osnovna škola Ivana Rangera Kamenica
  • "Sačuvajmo ljubeški kaj!" - osnovna škola Ljubešćica

U kategoriji srednjih škola najuspješniji su:

  • "Potraga za zvukom - glazbeno putovanje za djecu i mlade" - Glazbena škola u Varaždinu
  • "2. Festival ljudskih prava" - Prva gimnazija Varaždin

Komentari