Općina Jalžabet

Foto - Otvoreni Šlingani dani, evo što vas sve očekuje

Objavljeno: 08.07.2023. 20:20

Zadnja izmjena: 08.07.2023. 20:29

Načelnik općine Jalžabeta Rajko Solar i službeno je danas otvorio Šlingane Dane, koji se održavaju u Jalžabetu se od 7. do 8. srpnja u organizaciji KUD-a "Elizabeta", a nakon toga uslijedio je nastup folklornih skupina.

Već tradicionalna manifestacija, koja se održava po 24. put, s bogatim kulturno-umjetničkim programom započela je u petak  i to koncertom Željka Bebeka i Gazdi, i nastupom TS Skandali.

- Danas imamo sedam kulturno-umjetničkih društava i nakon toga zabavni program - najavio je Solar, otvarajući tu manifestaciju čiji je pokrovitelj općina Jalžabet.

Kulturno-umjetnička društva Horvatska – Velika Horvatska, Kolo – Vukovar, Anka Ošpuh – Ludbreg, Kotoriba – Kotoriba, Voća – Donja Voća, Bistra – Gornja Bistra i Elizabeta izvele su mali mimohod, a potom kulturno-umjetnički program. Slijedi zabavni program u sklopu kojeg će nastupiti Skandali, a Gazde će održati koncert.

- Varaždinska županija, iako teritorijalno mala, zaista se može ponositi raznolikošću svojih manifestacija, svojim bogatstvom tradicije i kulture - poručila je na otvorenju Šlinganih dana zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, dodavši kako je ta manifestacija, nakon 24 godine održavanja iz općinske prerasla u nacionalne okvire. 

Komentari