grad lepoglava

Foto - Zadruga 'Terra Fructus' postavila novu novu liniju za proizvodnju marmelade i džemova

Lepoglavska zadruga "Terra Fructus" postavila je novu tehnološku liniju za proizvodnju marmelade i džemova vrijedne 62,5 tisuća eura...
Objavljeno: 27.07.2023. 12:48

Zadnja izmjena: 27.07.2023. 12:48

Foto: Boris Matijašec

U Gaveznici je Lepoglavska zadruga "Terra Fructus" održala primopredaju linije za preradu voća i povrća u sokove, džemove i marmelade u pratnji gradonačelnika Marijana Škvarića, Veleposlanika Turske Nj. E. g. Yavuz Selim Kiran i suradnika.

Lepoglavska zadruga "Terra Fructus" postavila je novu tehnološku liniju za proizvodnju marmelade i džemova vrijedne 62,5 tisuća eura. Sredstva je osigurala Turska agencija za suradnju i koordinaciju u Hrvatskoj - TIKA. Kako je pritom rekla upraviteljica zadruge Nataša Veić, nastavak je to suradnje koju lepoglavski poljoprivredni proizvođači okupljeni u Agro-turistički klaster i zadrugu "Terra Fructus" njeguju s Turskom.

- Cijeli lepoglavski kraj, odnosno cijeli ovaj dio Varaždinske županije, kao i dijelovi Krapinsko-zagorske i Međimurske županije od danas će imati mogućnost poboljšanja vlastite poljoprivredne proizvodnje. Ovakve linije za preradu voća i povrća u razne delicije nema u široj okolici, a voćare i povrćara, nadam se, bit će sve više. Vrijedna donacija turskog naroda dokaz je uzajamnog poštovanja i vjere da će naš projekt uspjeti - rekla je Veić.

'Imamo sve resurse'

Gradonačelnik Škvarić izrazio je zadovoljstvo ovim projektom, odnosno investicijom.

- Kako bi se projekt uspješno realizirao, potrebno je više faktora, prije svega resursi. Mogu reći kako na području grada Lepoglave, ali i Varaždinske županije ti resursi postoje, imamo prozivodnju kako voća tako i povrća. Ipak, potrebno je imati i ljude koji su taj potencijal spremni iskoristiti, što smo pronašli u ljudima na području Lepoglave u članovima klastera i zadruge. Potreban je i partner kojeg smo pronašli u sklopu turske agencije za suradnju i Republici Turskoj - rekao je.

Komentari