Dani ludbreške Svete nedjelje

Foto - Koncert "Kroz generacije" okupio bivše i sadašnje učenike ludbreške glazbene škole

Objavljeno: 29.08.2023. 18:18

Zadnja izmjena: 29.08.2023. 18:28

U sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje jučer je bio održan 25. koncert 'Kroz generacije' na kojem je nastupilo 12 glazbenika, objavili su Centra za kulturu i informiranje 'Dragutin Novak' Ludbreg, koji je i organizator tog najstarijeg kulturog događaja te poznate manifestacije.

Kako se ističe u priopćenju, rijetki se gradovi u Hrvatskoj mogu pohvaliti koncertom koji se održava četvrt stoljeća, a koji svake godine okuplja bivše i sadašnje učenike ludbreške glazbene škole, polaznike srednjih glazbenih škola koji su potekli iz ludbreškog kraja te glazbenike i profesore koji su završili akademiju.

- Koncert zato i nosi naziv koji nosi, jer uvijek nastojimo predstaviti taj neki presjek generacija. Ludbreg očito ima dobru podlogu što se tiče glazbenog obrazovanja jer imamo puno glazbenika koji su krenuli iz Ludbrega, a danas sviraju u velikim orkestrima i ansamblima. Drago nam je i da ludbreška glazbena škola ima puno zainteresiranih učenika što se najbolje vidi u činjenici da se Puhački orkestar grada Ludbrega popunjava upravo s tim mladim glazbenim nadama - istaknuo je ravnatelj Centra za kulturu i informiranje 'D. Novak' Branko Dijanošić.

Nastup na koncertu 'Kroz generacije' po prvi puta je zabilježio David Sovar na trubi. Uz njega su nastupili Martin Zdelar na saksofonu, talentirana glazbenica Dora Pretković, Julijan Martinčević na klaviru kao pratnja izvođačima, zatim Alen Vađunec na trubi, braća Lovro i Fran Povijač na trombonu i horni, Marcel Dodlek, Vita Murat i Silvija Novak na klaviru, na tubi Vedran Vađunec koji je ponovno stao na ludbrešku pozornicu nakon nekoliko godina pauze te sopranistica Dubravka Krušelj Jurković, navodi se u priopćenju.

Koncert se po prvi put održao u obnovljenoj dvorani Centra za kulturu i informiranje 'D. Novak', u kojoj je podršku glazbenicima iskazalo stotinjak gostiju, zaključuje se.
 

Komentari