Općina Maruševec

Foto - U Čalincu sanirano klizište i uređeno parkiralište kod škole

Objavljeno: 01.09.2023. 17:55

Zadnja izmjena: 01.09.2023. 18:01

Iz Općine Maruševec danas su izvijestili da su završeni radovi na uređenju parkirališta kod stambene zgrade u Čalincu, nadomak Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, ukupno vrijedni nešto više od 64 tisuće eura.

Investicija je realizirana nakon što su finalizirani radovi na sanaciji klizišta, za koje je Općina pokrenula parcelaciju te pripremila potrebne elaborate, projektnu dokumentaciju i osigurala sufinanciranje od strane Hrvatskih voda. Radovi na sanaciji klizišta obuhvaćali su uklanjanje grmlja i drveća, iskop humusa, široki iskop, uređenje temeljnog tla, izgradnju armirano-betonskih zidova s drenažom, stepenica te izradu nasipa, navode u priopćenju iz Općine.

Ti zahvati izvedeni su prošle godine, dok su u kolovozu završeni radovi asfaltiranja prostora za parkiranje, uz uređenje pristupnog puta do zgrade, postavljanje rubnika i iscrtavanje parkirališta za automobile i školski autobus.

- Osim što smo kroz još jedan projekt sanacije klizišta zaustavili eroziju tla izgradnjom armiranog zida, što je najvažnije za sigurnost stanara, umirovljenika i djece koja ovdje pohađaju školu, lokaciju smo očistili od grmlja, drveća i dotrajale ograde ispred stambene zgrade. Prostor je sada uređeniji i funkcionalniji budući da je formirano parkiralište za 7 automobila i školski autobus koji više ne mora stajati nasred ceste i dovoditi školarce i druge sudionike u prometu u opasnost. Veseli me što smo planirane zahvate na lokaciji uspjeli privesti kraju prije početka nove školske godine - ističe Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec, koja je većim dijelom financirala navedene radove.

Hrvatske vode sufinancirale su taj projekt sa 30.260 eura, a Općina Maruševec razliku je osigurala iz vlastitih izvora, zaključuje se u priopćenju.

Komentari