Općina Trnovec Bartolovečki

Foto - Načelnica Vitković potpisala ugovor za LED rasvjetu vrijedan 23.500 eura

Objavljeno: 14.09.2023. 18:00

Zadnja izmjena: 14.09.2023. 18:11

U Općini Trnovec Bartolovečki za 10-ak danas započet će postavljanje javne rasvjete u Ulici Gustava Krkleca u naselju Trnovec, a ugovor o izvođenju radova vrijedan 23.500 eura potpisali su načelnica Općine Verica Vitković i uime tvrtke MARS Josip Košutić.

Riječ je o ulici koja dosad nije imala javnu rasvjetu, a rok za izvođenje radova je tri mjeseca, izvijestili su danas iz Općine. - Ovu smo investiciju planirali u općinskom proračunu i riječ je o isključivo našim sredstvima. Na natječaju za izvođača radova odabrana je tvrtka MARS, dok će nadzor obavljati tvrtka Tesla i vjerujem da će nakon uvođenja u posao radovi krenuti i uspješno završiti na vrijeme – rekla je načelnica Vitković.

Zahvaljujući odličnoj suradnji s HEP-om, odnosno varaždinskom Elektrom, u  
Dravskoj ulici u Trnovcu, pak, dotrajali drveni stupovi zamijenjeni su sa 17 betonskih stupova, a općina planira i u toj ulici postaviti i LED rasvjetu, kao i na razini cijele Općine, kazala je Vitković.

Dodala je da će uskoro početi postupak javne nabave za uvođenje LED rasvjete u ukupnoj vrijednosti od gotovo 300 tisuća eura. -  Sva sredstva osigurana su u općinskom proračunu i vjerujem da će postupak biti uskoro i završen. Slijedi savjetovanje, nakon toga javna nabava i onda izvođenje radova. Želimo uštedjeti, želimo biti energetski učinkoviti i zbog toga smo u općinskom proračunu osigurali sredstva kako bi cijela naša općina imala LED rasvjetu – kazala je načelnica Vitković.

Komentari