30. obljetnica Općine Cestica

Foto - Dan Općine Cestica u znaku investicija: 'Krećemo u izgradnju novih stanova'

Korotaj je istaknuo kako su sanirali pet klizišta i tri kilometara cesta ukupne vrijednosti 1,5 milijuna eura, od kojih je Županijska uprava cesta i Ministarstvo graditeljstva osiguralo više od dvije trećine, zahvalivši Vladi RH, Varaždinskoj županiji i županu Anđelku Stričaku na financijskoj pomoć...
Objavljeno: 15.09.2023. 18:27

Zadnja izmjena: 15.09.2023. 18:30

Foto: Boris Matijašec

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj na današnjoj je svečanoj sjednici u povodu 30. obljetnice te općine istaknuo brojna ulaganja koja se provode te istaknuo da je osiguran novac i za nadogradnju vrtića i rekonstrukciju društvenog doma u Gornjem Vratnom, a ulaze i u izgradnju novih stanova preko APN-a.

Na početku sjednice osvrnuo se na dvije poplave koje su u proteklih godinu dana zatekle tu općinu, uzrokovaši štetu od 3,5 milijuna eura, dodavši kako pokušavaju sanirati štete. Istaknuo je kako su sanirali pet klizišta i tri kilometara cesta ukupne vrijednosti 1,5 milijuna eura, od kojih je Županijska uprava cesta i Ministarstvo graditeljstva osiguralo više od dvije trećine, zahvalivši Vladi RH, Varaždinskoj županiji i županu Anđelku Stričaku na financijskoj pomoć.

- Osigurana su i sredstva za nadogradnju vrtića, vrijednog 1,2 milijuna eura, od kojih je iz europskih sredstava osigurano milijun, a po 100 tisuća daju Ministarstvo regionalnog razvoja i sama Općina Cestica. Jedna od većih je i planirana investicija 700 tisuća eura za rekonstrukciju i adaptaciju društvenog doma u Gornjem Vratnu, od čega 600 tisuća iz EU sredstava, a osatak iz proračuna Općine, a radovi će početi krajem godine. Ovih dana raspisujemo i natječaj te idemo u izgradnju nove zgrade stanova u Cestici preko APN-a - najavio je Korotaj.

Stričak: Županija nikad tako dobro podržavana 

Župan Anđelko Stričak čestitao je mještanima i nazočnima na sjednici Dan njihove općine, osvrnuvši se na također na investicije. U tom kontekstu naveo je i dogovore o spojnoj cesti odnosno mostu između Hrvatske i Slovenije, na budućoj Podravskoj magistrali.

- O tome se sada raspravlja na vladama i ministarstvima jedne i druge države, kao i s naše strane Hrvatskim cestama i s druge Slovenskim cestama. Vjerujem da je to napokon početak jedne investicije koja je svima vama bitna a to je Podravska magistrala ili brza cesta. Varaždinska županija nikad nije bila toliko dobro podržavana i percipirana kao sad- rekao je Stričak i dodao:

- Mislim da je za jednu malu općinu časno i ponosno da ima predstavnika većine na državnoj razini. Upravo zato se mnoge stvari puno lakše dešavaju - zaključio je.

Komentari