pogledajte tko je došao

Foto - Svečana sjednica u Sračincu na otvorenom: Brojni poznati i sunčano poslijepodne

'Posebno se ponosimo što smo vrlo interesantna destinacija za mlade obitelji, gotovo 200 građevinskih dozvola izdano je u zadnjih četiri godine', poručio je Novoselec...
Objavljeno: 28.09.2023. 18:00

Zadnja izmjena: 28.09.2023. 18:40

Foto: Boris Matijašec

U Parku Velika Graba u Sračincu danas se održava svečana sjednica Općinskog vijeća, kojom se obilježava 480 godina prvog pisanog dokumenta o naselju Sračinec i 30 godina od dana kad je ta općina dobila status jedinice lokalne samouprave.

Varaždinski župan Anđelko Stričak svim žiteljima čestitao je Dan Općine Sračinec, ustvrdivši da se iz godine u godinu vidi napredak.

- Ono najbitnije je pred nama, a to je da će se u narednih nekoliko mjeseci napokon definirati trasa brze ceste, kako bi se promet iz samog središta mjesta usmjerio sa strane. To će biti još jedan dodatni impuls kvalitetnijem životu u tome mjestu - ustvrdio je Stričak.

Novoselec: Interesantna smo destinacija za mlade obitelji

Načelnik Općine Božidar Novoselec ustvrdio je da je Općina Sračinec svijetli primjer jedne jedinice lokalne samouprave takve veličine, koja opravdava postojanje jer je vidljiva renesansa razvoja u zadnjih 30 godina. Osvrnuvši se na brojne projekte, prije svega u cestovnu infrastrukturu, kazao je da su ove godine završili ulaganja u ulice Đure Kuhara i Matije Gupca te da sada rade skladište za brojne strojeve koji im služe za održavanje zelenila u Općini.

- Posebno se ponosimo što smo vrlo interesantna destinacija za mlade obitelji, gotovo 200 građevinskih dozvola izdano je u zadnjih četiri godine, što pokazuje da one žele živjeti na ovom prostoru, budući da radimo puno na na tome da stvaramo uvjete za to; imamo novi dječji vrtić, jednosmjensku nastavu, produženi boravak, 13 dječjih igrališta... - naveo je Novoselec. Od budućih ulaganja izrazio je nadu da će u ovo doba iduće godine biti završen rotor na ulasku u Grad Varaždin u Hrašćici, a kazao je da se radi i na projektnoj dokumentaciji na južnoj zaobilaznici, kako bi se gusti promet na državnoj cesti D2 preusmjerio iz općine.

Lukačić najavio razvoj turizma

Zamjenik načelnika Općine Krunoslav Lukačić istaknuo je na svečanoj sjednici najbitnije projekte u toj općini, napravljene u proteklih 30 godina, koji omogućuju dobru kvalitetu života, poput uređene komunalne infrastrukture i optičkog interneta.

- Danas dižemo ljestvicu više, za još ljepši i ugodniji život u Općini Sračinec. Počeli smo s Parkom Velika Graba, a sad pripremamo projekte kako bismo razvili turizam, želeći iskoristiti potencijal Drave. Provedbom projekta Drava - hrvatska Amazona izgradit će se biciklističke staze, rafting rute, trim staze, otvoreni prezentacijski prostori, uredit će se i park Prodnica u Svibovcu Podravskom - najavio je Lukačić, poručivši da su uz javne najavljene i privatne investicije, koje će staviti tu općinu u sam vrh turističke ponude na sjeveru Hrvatske.

Komentari