dvodnevna svečanost

FOTO: 60.OBLJETNICA Novomarofska vatrogasna zajednica svečano zakoračila u novo desetljeće

Objavljeno: 16.12.2016. 17:34

Foto: Grad Novi Marof

Šest desetljeća rada i djelovanja Vatrogasne zajednice Novog Marofa obilježeno je dvodnevnom svečanošću u Kulturnom centru Ivan Rabuzin.

Prvog dana ove svečanosti u protupožarnom centru u Novom Marofu održana je sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice koja je okupila pedesetak članova i dužnosnika Skupštine, a na kojoj su usvojeni određeni akti za 2017. godinu. Pritom je i predsjednik, Nedeljko Vukalović podsjetio na najznačajnije trenutke u radu kroz ovih šezdeset godina postojanja, a svim članovima i članicama Skupštine uručene su spomen medalje izrađene povodom ove velike obljetnice.

Potom je na svečanoj sjednici gradonačelnik Siniša Jenkač zahvalio svim generacijama vatrogasaca na svemu što su učinili za Novi Marof, mještane tog grada i za samo vatrogastvo, ali i za činjenicu da su vatrogasci upravo ti koji su svake minute spremni staviti tuđe živote ispred svojih. Također je i obećao kako će vatrogastvo uvijek imati podršku Gradske uprave, te pritom najavio nabavu novog vatrogasnog vozila.

Nakon svečane primopredaje novog vatrogasnog barjaka dodijeljena su odlikovanja i priznanja kako pojedincima tako i vatrogasnim organizacijama. Tako je odlikovanje za posebne zasluge Hrvatske vatrogasne zajednice uručeno zapovjedniku VZG-a Novi Marof Zdenku Lackoviću, srebrna medalja dodijeljena je članu DVD-a Novi Marof Kristijanu Kopjaru, a srebrna plamenica također članu DVD-a Novi Marof Nevenu Međeralu.

Obilježavanje 60 godina postojanja zaokruženo je združenom vježbom vatrogasnih postrojbi, a prema planu škole o provođenju redovitih vježbi evakuacije učenika i nastavnog kadra u slučaju izbijanja požara ili druge ugroze, te u dogovoru sa zapovjedništvom VZG-a Novi Marof, održana je i vježba evakuacije.

 

Komentari