varaždinska županija

Foto - 700 sudionika iz 31 države na konferenciji 'Rana identifikacija darovite djece'

Objavljeno: 28.04.2023. 12:31

Zadnja izmjena: 28.04.2023. 12:47

Treću po redu i dosad najveću međurodnu konferenciju posvećenu radu s darovitom djecom u Areni Varaždin organiziraju Europski talent centar Hrvatska - Centri izvrsnosti Varaždinske županije u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih i Sveučilištem Radboud iz Nizozemske.

Predavanja su pratili sudionici iz Argentine, Australije, SAD-a, Brazila, Čilea, Izraela, Irske, Indije, Kine, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Danske, Njemačke, Španjolske, susjednih Slovenije, Mađarske, BiH i Srbije te niza drugih zemalja, kao i brojni uzvanici iz hrvatskih županija te susjednih zemalja.

- Ovogodišnja tema, rana identifikacija darovite djece, te eminentni predavači pobudili su veliko zanimanje tako da na našoj konferenciji uživo ili online sudjeluje više od 700 sudionika iz čak 31 države s četiri kontinenta. Predavači na konferenciji redom su vrhunski stručnjaci, a dolaze iz sedam zemalja: Australije, Hrvatske, Nizozemske, Njemačke, Škotske, Slovenije i Mađarske. Zahvaljujem im što su se odazvali, kao i svim sudionicima - rekao je pročelnik Miroslav Huđek.

Ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja Momir Karin je napomenuo da iskustva i rad s darovitim učenicima u Varaždinskoj županiji žele prenijeti na cijeli sustav. Konferencija je bila i prilika za promociju treće generacije polaznika programa usavršavanja za rad s darovitima RITHA Hrvatska.

Komentari