noviteti

Foto - Advent u Varaždinu počinje koncertom Vanne, evo što vas sve očekuje

program trajat će sve do 6. siječnja. Kako je navela direktorica TZ Grada Varaždina Jelena Toth, jedan od noviteta je povratak Ledene čarolije na Kapucinski trg, u sklopu koje su klizalište i ledeni tobogan...
Objavljeno: 05.11.2021. 11:44

Zadnja izmjena: 05.11.2021. 17:33

Foto: Luka Šalamun

Ovogodišnji Advent u Varaždinu počinje 27. studenog koncertom Vanne varaždinskom Korzu, a bogat program trajat će sve do 6. siječnja.

Kako je navela direktorica TZ Grada Varaždina Jelena Toth, jedan od noviteta je povratak Ledene čarolije na Kapucinski trg, u sklopu koje su klizalište i ledeni tobogan. Također, Varaždinska kuća u Gajevoj ulici pretvorit će se u Kuću Djeda Mraza gdje će se varaždinski Djed Mraz Krunoslav Čolo družiti s djecom te će ondje biti i drugi dječji sadržaji. Izlagački program bit će premješten iz Gajeve ulice na Franjevački trg, dok će članovi Udruženja obrtnika Varaždin svoje će proizvode izlagati na Trgu slobode. 

Središnja događanja održavat će se na Korzu koje će biti ukrašeno u božićnom duhu s brojnim foto točkama, a tamo će biti postavljena koncertna pozornica. Na otvorenju Adventa pjevat će Vanna te slijede koncerti Dino Dvornik tribute banda i Nene Belana, kao i drugih izvođača. Koncerti će se održavati subotama popodne, no popratni glazbeni program će biti dostupan tijekom cijele subote. Prilikom paljenja svjećica na adventskom vijencu pred Katedralom nastupat će zborovi. Održat će se i božićni koncert ansambla Lado 21. prosinca u Katedrali, a kompletan glazbeni program bit će objavljen naknadno. 

Komentari