hotel turist

Foto - Albanska nacionalna manjina obilježila 15. obljetnicu neovisnosti Republike Kosovo

Objavljeno: 26.02.2023. 18:43

Zadnja izmjena: 26.02.2023. 18:49

Prigodnom svečanošću u hotelu Turist pripadnici albanske nacionalne manjine Grada Varaždina i Varaždinske županije obilježili su 15. obljetnicu neovisnosti Republike Kosovo.

Početkom 90-ih naša Domovina je krvarila, a 2.832 pripadnika albanske nacionalne manjine stala su u našu obranu, rekao je u svom obraćanju župan Anđelko Stričak.

- Jedan od najpoznatijih je general Rahim Ademi koji je uvijek s velikim poštovanjem govorio o Pumama. Također, podsjetio bih kako život čine geste. Nedavno je preminuo „trener svih trenera“ i oproštaj Prištine od njega je zaista bio izniman – dodao je.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je da Albanci, bilo s Kosova, Makedonije ili Albanije, žive u Varaždinu već nekoliko generacija.

- Svojim marljivim radom i sudjelovanjem u svim dijelovima društvenog života, naročito na području obrtništva, trgovine i poduzetništva, pridonose napretku cijele zajednice – istaknuo je.

Okupljene je pozdravila saborska zastupnica i Ermina Lekaj Prljaskaj, Veleposlanik Republike Kosovo NJ.E. Martin Berisha, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, i drugi.

Komentari