već dobro znani problem

ZABRINUTI NASTAVNICI "Djeca se vrate s odmora i bazde na alkohol, a kafići su im čak prilagodili cijene"

Objavljeno: 17.05.2018. 08:16

Zadnja izmjena: 17.05.2018. 16:42

Foto: Viktor Hranić

U neposrednoj blizini naših srednjih škola, a to se osobito odnosi na škole u Hallerovoj aleji, nalazi se nekoliko kafića koji su svakodnevno "krcati" srednjoškolcima i to se ne odnosi na trenutne maturantske dane već kroz cijelu školsku godinu. 

Možda ni u čemu ne bi bio problem, da nam nekoliko nastavnika nije skrenulo pozornost, kako mnogo djece u kafiće "hodočasti" preko odmora, te se na nastavu vraćaju bazdeći na alkohol.

- Sve se to odvija unatoč opće poznatoj zabrani točenja alkohola maloljetnim osobama, međutim nitko ništa ne poduzima. Neki od kafića čak su cijene alkoholnih pića prilagodili "đačkom džeparacu", pa se tako gimišt ili pivo mogu naći po simboličnim cijenama - kaže nam jedan od nastavnika s kojima smo razgovarali.

Potaknuti time, i sami smo otišli do Hallerove aleje te primjetili kako su na nekim mjestima istaknute takve "akcijske cijene", a ista su prepuna srednjoškolaca. No, nije to, naglašavaju nastavnici - samo zato što ovih dana maturanti završavaju školu, nego tijekom cijele školske godine.

- Ako već ne možemo utjecati na moral ugostitelja, koji se naravno bore i za svoj kruh, onda bi trebali institucionalno riješiti taj problem jer ne možemo dopustiti da djeca tako zarana stječu loše navike - riječi su zabrinutog nastavnika.

Komentari