30. obljetnica

Foto - Anđelko Stričak odao počast poginulima u obljetnici akcije 'Drače'

Objavljeno: 05.03.2023. 20:55

Zadnja izmjena: 05.03.2023. 21:11

U organizaciji 7. gardijske brigade „Puma“, Općine Poličnik i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata održano je obilježavanje 30. obljetnice akcije „Drače“.

Kao i svake godine obilježavanje je započelo Svetom misom u crkvi Gospe od zdravlja u Suhovarima, zatim su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika u Suhovarima, a nakon toga je obilježavanje nastavljeno polaganjem vijenaca i obilaskom mjesta stradavanja te prisjećanjem na poginule gardiste u akciji „Drače“.

Uz načelnika Općine Poličnik Davora Lončara, pripadnike Udruge veterana 7. gardijska brigada „Puma“, predvođene predsjednikom Robertom Pujom, izaslanstvo 2. oklopno mehanizirane bojne „ Puma“ na čelu s zapovjednikom Krunoslavom Slavincem, počast poginulima je u pratnji Husarske garde odao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Obilježavanju je nazočio i general Rahim Ademi, kao i članovi te predstavnici mnogobrojnih braniteljskih udruga s područja Općine Poličnik te cijele Zadarske županije.

- Kada nas sjećanja vrate tridesetak godina unatrag, na području Zadarsko-kninske županije bile su dvije naše postrojbe, Specijalna jedinica policije “Roda” i 7. gardijska brigada „Puma“. Tada je ovdje u Suhovarama poginulo 11 pripadnika Puma, a mjesec dana prije u akciji “Maslenica” jedan pripadnik Specijalne jedinice policije “Roda”. U VRO Oluja pripadnici “Roda” napredovali su s dalmatinske strane Velebita preko malog Alana, Gračaca sve do Donjeg Lapca odnosno granice s Bosnom i Hercegovinom, a “Pume” u kontra smjeru iz BiH preko Dinare do Knina. Velike žrtve, ogroman doprinos slobodi, iz kojih bi trebali crpiti odlučnost da stvaramo što prosperitetniju Domovinu - rekao je Stričak.

Uz župana, javnosti se obratio i načelnik Općine Poličnik Davor Lončar koji je naznačio kako su žitelji ovog kraja dužni dati zahvalu 7. gardijskoj brigadi, te Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „Puma“ koji se zahvalio domaćinima na organizaciji svečanosti obilježavanja ove akcije.

Komentari