konferencija za medije

FOTO: Na Aquacityju završili radovi, sve je spremno za nadolazeću sezonu

Konferencijom za novinare u restoranu Aquacity označen je završetak radova na  uređenju jezera Motičnjak, odnosno kupališta Aquacity.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.11.2019. 11:48

Zadnja izmjena: 29.11.2019. 12:07

Foto: Luka Šalamun

Konferencijom za novinare u restoranu Aquacity označen je završetak radova na  uređenju jezera Motičnjak, odnosno kupališta Aquacity.

Zbog vremenskih uvjeta te nakon sezone kupanja na tom popularnom kupalištu Varaždinaca, radovi su obavljeni proteklih mjeseci kako bi plaža spremno dočekala kupače slijedeće godine. - Posredstvom državnog fonda i ministarstva mi smo došli do sredstva, a dio smo dali i iz proračuna. Uredili smo  plažu i cijeli obalni pojas , postavili pametne klupe i tuševe te prilaz vodi za invalidne osobe. Grad će i dalje ulagati u uređenje Aquacitya, na proljeće će biti uređeni vanjski wc-i, a kupanje će biti besplatno. Sigurni smo da će plaža dobiti Plavu zastavu - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok i dodao kako je riječ o opsežnim radovima koji se tijekom sezone nisu mogli izvoditi zbog čega je došlo do nerazumijevanja dijela građana.

Ukupna vrijednost radova je 1,65 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo turizma osiguralo 480 tisuća. Radove na uređenju plaže u trajanju 25 dana vrijedne oko 1,18 milijuna kuna izvelo je poduzeće Hidroing d.d. Varaždin, a čišćenje terena Varkom. Plaža je nasuta šljunkom, oblucima ugodnima za hodanje ispod kojeg je postavljen geotekstil kojim će se sprječavati rast korov,  a time i stvaranje mulja odnosno zamućivanje vode.

Direktor Aquacitya Emir Arnautović rekao je kako je prošla sezona bila ''u redu'', no dodao kako se nada da će nakon ovih radova druga sezona biti još bolja. - Očekujem da će građani doći u što većem broju. Mi smo stabilizirali poslovanje restorana, a imamo još i neke druge planove - rekao je Arnautović te dodaju kako pripremaju projekt za dobivanje plave zastave.

 

 

Komentari