potpisan ugovor

Foto - Arena Varaždin domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva, suorganizator Grad Varaždin

Naime, kako je već od ranije poznato, Hrvatska je jedan od tri domaćina tog turnira uz Norvešku i Dansku, a utakmice će se osim u Zagrebu i Poreču igrati i u Varaždinu..
Objavljeno: 26.06.2024. 13:07

Zadnja izmjena: 26.06.2024. 13:15

Foto: Ivana Bertović

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj potpisao je s glavnim tajnikom Hrvatskog rukometnog saveza Ugovor o suorganizaciji 'Svjetskog prvenstva u rukometu 2025.' koje će se održati od 14. siječnja do 2. veljače.

Naime, kako je već od ranije poznato, Hrvatska je jedan od tri domaćina tog turnira uz Norvešku i Dansku, a utakmice će se osim u Zagrebu i Poreču igrati i u Varaždinu.

- Varaždin je nakon 2009. po drugi put je domaćin utakmica Svjetskoga prvenstva u rukometu. Ovdje će se igrati grupa D, dolaze rukometaši i gosti iz Mađarske, Nizozemske, Sjeverne Makedonije i Gvineje. Kasnije se ta grupa spaja sa grupom u kojoj su Francuzi i to će zaista biti prekrasno i jedna doživljaj za naše Varaždince. Bit će ovdje prepuno navijača i biće to jedna lijepa turistička i sportska promocija našeg grada – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Prvi i drugi krug u Areni Varaždin

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac istaknuo je kako do samog događanja predstoji 202 dana intenzivnih priprema.

- Prvenstvo organiziramo sa Danskom i Norveškom, ali 63% utakmica će se igrati u Hrvatskoj, a i u Varaždinu će se velik dio utakmica odigrati jer se osim prvog kruga igra i drugi krug. Mi kao Hrvatski rukometni savez, ovdje mislim na kompletnu rukometnu obitelj, u Varaždinu smo uvijek imali pouzdanog i sigurnog poslovnog partnera i svi ovdje osjećamo kao kod kuće - kazao je.

Grad Varaždin suorganizator turnira

Glavni tajnik Damir Poljak također je zahvalio Gradu Varaždinu na suradnji.

- Ovdje će doći veliki broj navijača što nas veseli, bit će pune dvorane i nadam se da će prvenstvo biti organizirano najbolje moguće do sad. Sufinanciranje Grad Varaždin sa 250 tisuća eura koje direktno uplaćuje za organizaciju Hrvatskom rukomentnom savezu i 37 tisuća eura kroz sportski objekt i sve one usluge koje prate organizaciju.

Promotivne ulaznice za Svjetsko prvenstvo već su u prodaji, a trenutna cijena važi do 15. srpnja. Osim navedeno, na presici je najavljeno i kako će se zbog turnira produžiti i trajanje Adventa u Varaždinu te organizirati Fan zone za navijače. Naše rukometaše građani mogu bodriti već sljedeće subote u Varaždin kad se s početkom u 16 i 30 sati igra prijateljska utakmica protiv Egipta uoči Olimpijskih igara.  

Komentari