svečanost obljetnice

FOTO: ATP VARAŽDIN Djelatnici proslavili 70. obljetnicu postojanja i prisjetili se slavnih dana

Objavljeno: 15.01.2017. 11:08

Zadnja izmjena: 15.01.2017. 13:34

Foto: Viktor Hranić

Djelatnici tvrtke ATP Varaždin na jučerašnjem su se okupljanju u hotelu Turist povodom 70. obljetnice osnivanja velikog prijevozničkog poduzeća prisjetili svojih kolega, ali i izmijenili brojne uspomene i anegdote.

Uz obilježavanje sedam desetljeća autotransportnog poduzeća, djelatnici su ujedno proslavili i 15. siječanj koji je i službeno Međunarodni dan vozača i automehaničara.

Djelatnik Mladen Pongrac, a ujedno i predsjednik Udruge mehaničara i vozača u ATP-u Varaždin uskoro odlazi u mirovinu, te je ovom prilikom istaknuo zadovoljstvo ovim, već tradicionalnim okupljanjem djelatnika.

Dubravka Biberždić nekada je obavljala djelatnost voditeljice međunarodnog prometa i transporta u ATP-u, a jučer se prisjetila slavnih dana kada je ATP po svojoj djelatnosti bio prva firma u bivšoj Jugoslaviji.

- Mi smo vozili u sve zemlje, čak do Irana, izvrsno smo poslovali, stalno smo kupovali nove kamione, nova vozila. Imali smo dobro organiziranu firmu, imali smo sjajne plaće i svi smo bili beskrajno zadovoljni. -  rekla je Dubravka Biberdžić i pritom napomenula kako danas nedostaje vozača, a tada nikome nije palo na pamet da ide raditi u inozemstvo.

Dužnost direktora teretnog prometa u osamdesetim godinama je vršio Velimir Klinec koji je nadodao kako se u godinama njegovog rada ATP Varaždin više orijentirao na međunarodni prijevoz i neprestano obnavljao vozni park.

- Teretni promet je imao stotinjak vozila, dok je putnički imao gotovo dvjestotinjak autobusa koji su vozili i u inozemstvo i na lokalnim relacijama. U tim godinama smo uspjeli obnavljati vozni park, tvrtka je bila dobro organizirana.  - rekao je Klinec.

Komentari