grad ivanec

Foto - Batinić obišao veliko klizište u Margečanu, slijedi izmicanje prometnice na stabilni dio

Objavljeno: 02.04.2024. 17:46

Zadnja izmjena: 02.04.2024. 17:47

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Markom Friščićem te pročelnikom Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove Stjepanom Vincekom obišao veliko klizište u Cvjetnoj ulici u Margečanu. 

Kako navode iz Grada Ivanca, riječ je o iznimno problematičnom klizištu na nerazvrstanoj (gradskoj) cesti, koje se aktiviralo nakon velikih kiša u svibnju lani, a čije se stanje pogoršalo u ovoj godini, na način da je prometnica puknula i prepolovila se u duljini od nekih 15-ak metara. 

S obzirom na to da su u produžetku ove ceste sagrađene obiteljske kuće te je građanima ugrožen prilaz do domova, na licu mjesta s pojedinim su se stanarima (odazvao se Zvonko Brežnjak) dogovarali mogući načini privremenog osposobljavanja ceste za siguran promet, dodali su. 

- Kako bismo ovu prometnicu privremeno osposobili za promet i omogućili građanima da sigurno stignu do svojih kuća, potrebno je oko 100 metara ceste izmjestiti izvan zone klizišta, a to ne možemo napraviti drukčije negoli li ući u dio privatnih parcela. Upravo zato je svrha današnjeg obilaska bio razgovor s vlasnicima kako bismo ustanovili jesu li spremni nekih 2 do 4 metra svojih zemljišta ustupiti za potrebe uređenja privremene prometnice. Naravno, sve troškove izmještanja ceste snosio bi Grad Ivanec – kazao je Batinić.

Komentari