varaždinci skočili u dravu

FOTO Varaždinci „BIG JUMPOM“ obilježili „Dan Europske Amazone“ i završetak kampanje „Naše rijeke, naše blago“

Objavljeno: 08.07.2018. 16:23

Zadnja izmjena: 08.07.2018. 16:42

Točno u 15 sati nekoliko stotina ljudi u Varaždinu, Svetoj Mariji i Križnici u Hrvatskoj zajedno s nekoliko tisuća Europljana istovremeno je skočilo u glavne europske rijeke i jezera te time pokazalo svoju potporu za zaštitu i poboljšanje stanja europskih rijeka, a kod nas su to Varaždinci učinili skokom u rijeku Dravu, pa pogledajte kako je to izgledalo.  

Središnji Big Jump događaj u Hrvatskoj ove je godine organiziran na novootvorenim Dravskim bazenima u Varaždinu u organizaciji WWF Adrije, Rafting kluba Matis i Turističke zajednice grada Varaždina.

- Treći i posljednji dio ovogodišnje kampanje „Naše rijeke naše blago“ završio je prigodno s Velikim skokom u Dravu, kojoj je naša pomoć trenutno najpotrebnija. Rafting klub Matis već nekoliko godina sudjeluje u pripremi Big Jump-a gdje su prije i poslije tradicionalnog skoka u rijeku u 3 sata organizirani različiti popratni sportsko-zabavni sadržaji od kreativnih radionica za najmlađe do igra na vodi, natjecanja u veslanju, potezanju užeta i Dravske alke za malo starije - rekao je Borivoj Dašić, član Rafting kluba Matis iz Varaždina.

Želja ovogodišnjeg Big Jump-a je što snažnije povezati ljude s rijekama i jezerima te izgraditi potporu u naporima da se zaštiti i obnovi slatkovodni ekosustav Europe, a od rujna kreće javno savjetovanje o Okvirnoj direktivi o vodama EU (WFD) koju bi zemlje članice željele revidirati. 

 

 

 

 


 

 

Komentari