Proslavljen dan grada

FOTO: Bilić na svečanoj sjednici: "EU je najbolja stvar koja se dogodila Hrvatskoj"

Danas je u hotelu Crnković u Ludbregu održana svečana sjednica povodom Dana grada Ludbrega, a to je prilika da se gradska vlast osvrne na proteklu godinu, te sumiraju svi projekti u gradu.
Objavljeno: 19.03.2019. 15:19

Zadnja izmjena: 19.03.2019. 17:14

Foto: Viktor Hranić

Danas je u hotelu Crnković u Ludbregu održana svečana sjednica povodom Dana grada Ludbrega, a to je prilika da se gradska vlast osvrne na proteklu godinu, te sumiraju svi projekti u gradu.

Gradonačelnik Dubravko Bilić se Ludbrežanima povodom dana njihova grada obratio porukom kako on nije jedan od onih demagoga ili populista koji govori da sve mora biti najjeftinije ili besplatno, nego sve mora biti primjereno idejama razvoja grada. U toj primjerenosti kaže, svi jednako uče, pomažu i financiraju, te se tek onda može imati zdrav grad i sredinu. 

- Očekujem da budućnost donosi samo dobre stvari za ovaj grad i da i dalje budemo prepoznati kao inovativan i uspješan grad. Također, drago mi je da proračun EU za sljedeći period od 2020. do 2027. prepoznaje važnost gradova kao nositelja pravog razvoja sredina. EU je najbolja stvar koja se Hrvatskoj dogodila. U toj velikoj zajednici možemo ostvariti svoje pune potencijale bez obzira kako mali bili, a grad Ludbreg to pokazuje. - rekao je gradonačelnik Bilić. 

Ludbrežanima se obratio i dožupan Tomislav Paljak: "Znate da je županija kao institucija u svojim dometima, sposobnosti i djelovanja uglavnom vezano uz dva sektora, a to su obrazovanje i zdravstvo. S ponosom mogu reći da je Varaždinska županija što se tiče obrazovanja iznad svih u Hrvatskoj. Uspješnost tog sustava treba podijeliti i razvijati na čitavom prostoru pa tako i u Ludbregu, a ovdje je uloženo 3,2 milijuna kuna".

Na svečanoj sjednici su između ostalih nazočili SDP-ov potpredsjednik sabora Siniša Hajdaš Dončić, dožupan Tomislav Paljak, zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, Gradonačelnik Siniša Jenkač i drugi...

Komentari