podjela paketa

Foto - Radoš, Stričak i Bosilj posjetili Pučku kuhinju Caritasa

Objavljeno: 23.12.2023. 14:20

Zadnja izmjena: 23.12.2023. 14:20

Varaždinski biskup Bože Radoš i ove je godine uoči Božića posjetio Pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije te se, zajedno s predstavnicima županijske i gradske uprave, pridružio podjeli paketa korisnicima i zajedničkom blagovanju ručka.

Uz redoviti obrok, Caritasova pučka kuhinja i ove je godine pripremila i pakete koje su korisnici ponijeli svojim kućama za predstojeći Badnjak i Božić i to jedan kuhani i jedan suhi. Humanitarna udruga "Bedem ljubavi Varaždin", i ove se godine pobrinula da korisnici, uz glavni obrok, imaju i kolače.

-  Put do Boga nije nikada put kojim idemo sami, nego je put gdje se pridružuju i drugi. Za nas je milost da možemo svake godine to i pokazati: kako put do Boga tražimo zajedno s predstavnicima županijske i gradske vlasti koji također sudjeluju svojim darovima na putu pomoći ovim najmanjima. Zato nam je drago da nas Bog može vidjeti zajedno na ovome putu dobra - rekao je Radoš.

'Nitko nije sam'

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak pohvalio je rad Caritasa Varaždinske biskupije koji dugi niz godina skrbi o potrebitim pojedincima i obiteljima.

- Čovjek se iz raznih razloga može naći u nevolji. Stoga mi društvo svojim djelima i riječima moramo pokazati potrebitom čovjeku da nije sam u ovim teškim vremenima, da nije ostavljen od sredine u kojoj živi, nego da ima netko tko će skrbiti o njegovoj osnovnoj potrebi, da je i dalje dio zajednice u kojoj živi i koju je nekad gradio zajedno sa svima nama - dodao je Stričak.

'Zahvalni na humanosti'

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj poručio je, pak, kako grad Varaždin aktivno sudjeluje financirajući rad Caritasa tijekom cijele godine.

- Bez Caritasa teško da bi svi naši sugrađani koji žive ispod socijalnog i ljudskog minimuma mogli živjeti i prehranjivati se, stoga smo na toj humanosti koju Caritas pokazuje i mi zahvalni - istaknuo je Bosilj.

Komentari