povodom mjeseca knjige

FOTO Biskupija otvorila novu knjižnicu - a do 15. studenog možete se u nju besplatno učlaniti

Objavljeno: 16.10.2017. 12:07

Zadnja izmjena: 16.10.2017. 12:07

Foto: Luka Šalamun

Varaždin ima još jednu knjižnicu - u samom centru grada, u biskupskom ordinarijatu na adresi Zagrebačka 3, danas je svečano otvorena i blagoslovljena bogata Biskupijska knjižnica.

Kako nam je objasnila voditeljica knjižnice Irena Gotal, ideju je inicirao još pokojni biskup Culej, a nastala je prikupljanjem ostavština raznih svećenika te ciljanom nabavom knjiga.

- Onda je 2009. izvršena obrada postojeće i nabava nove građe. Knjižnicu je službeno ustanovio 30. studenog 2012. biskup Josip Mrzljak. - objasnila je Irena Gotal.

'Ovo je korak prema svima'

Knjižnica je danas otvorena i zbog toga što je jučer započeo "Mjesec hrvatske knjige", tijekom kojega će se - točnije, do 15. studenog - svim zainteresiranim građanima omogućiti besplatno učlanjenje.

- Otvaranje knjižnice nije samo korak prema vjernicima nego prema svima koje zanima knjiga - i to ne samo s područja vjere. Sigrno će biti mnogima zanimljivo, posebno studentima koje zanima građa s područja naše kršćanske vjere, ali i puno šire. - izjavio je biskup Mrzljak. Prema onome što smo tamo snimili - i što možete vidjeti u našoj fotogaleriji - knjižnica uistinu nudi bogati materijal, pa je za sve ljubitelje knjige preporučljivo da je makar posjete.

Komentari