Manifestacija se nastavlja

FOTO: Bogatim programom predstavila se Općina Sveti Ilija, danas u Bučograd stiže Općina Vidovec

Objavljeno: 29.08.2019. 09:59

Zadnja izmjena: 29.08.2019. 12:36

U Bučogradu se jučer predstavila Općina Sveti Ilija, a u atriju Županijske palače izveli su bogati kulturno-zabavni program te predstavili proizvode i aktivnosti svojih udruga.

- U našoj Općini nema puno obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, ali imamo mnoštvo udruga. Predstavili su se Udruga vinogradara, Udruga žena Doljan, KUD Beletinec, Župni zbor, kao i osnovne škole Sveti Ilija i Beletinec. Veliki broj talentiranih ljudi u Bučogradu je predstavio vrijedne stvari koje su izradili svojim rukama – rekao je načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj, kojem se u Bučogradu pridužio i zamjenik načelnika Dean Hrastić. 

Nastupili su Brigita Kitner, Trio Wise - Andrea Nikolić, Ivana Nikolić, Ana Perčević, Župni zbor Župe svetog Ilije Proroka, KUD Beletinec, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, Štef s biciklinom i tamburaški sastav KUD-a Beletinec. Priredili su izložbu „Čuvajmo tradiciju naših predaka“, a svoje proizvode izložili su Udruga vinogradara i voćara „Grozdek“ - OPG Mikić, OPG Kobal, OPG Kitner, Udruga žena Općine Sveti Ilija – selo Doljan, OŠ „Vladimir Nazor“  – zadruga „Ilek“, OŠ „Beletinec“ – zadruga „Beletinček“ i Domaća radinost „Kiki art“.

Manifestacija Bučograd nastavlja se i danas kada će se u atriju Županijske palače predstaviti Općina Vidovec, te će posjetitelji moći uživati i u autohtonoj gastronomiji vidovečkog kraja temeljenoj na Varaždinskom zelju i bučinom ulju.

Komentari