koncert

Foto - Bosilj podržao varaždinske mlade glazbenike na koncertu u Ravensburgu

Objavljeno: 24.04.2022. 18:31

Zadnja izmjena: 24.04.2022. 18:32

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj boravio je u Ravensburgu, varaždinskom gradu prijatelju, gdje se u subotu održao zajednički koncert Glazbene škole Varaždin i Musikschule Ravensburg e. V. iz Ravensburga.

Zajedno s ravnateljem Glazbene škole Varaždin Davorom Matačićem i ravnateljem Koncertnog ureda Raymondom Rojnikom, Bosilj je prisustvovao koncertu i službenom prijemu kojeg je organizirao gradonačelnik Ravensburga Daniel Rapp sa svojim suradnicima i predstavnicom regije Ravensburg u Bundestagu u Berlinu Heike Engelhardt.

Nakon višemjesečnih priprema koje su odradili u svojim gradovima, mladi glazbenici iz Varaždina i Ravensburga proteklih su nekoliko dana vježbali zajedno u Ravensburgu te spojili svoje talente u prekrasnoj izvedbi djela „The Queen Symphony“ britanskog skladatelja Tolge Kashifa, koncertom koji je održan u Evangelističkoj crkvi u srcu Ravensburga. Varaždin i Ravensburg još su 2002. godine potpisali Povelju o partnerstvu gradova, a upravo jučerašnjim koncertom obilježeno je 20 godina prijateljstva. 

- Upravo ovakvim projektima uistinu čuvamo prijateljstvo između naša dva grada, jer mladi se kroz glazbu druže, međusobno posjećuju, zajedno planiraju i ostvaruju zajedničke ciljeve. Veselim se povratnom koncertu u Varaždinu 18. lipnja kada će i svi naši sugrađani moći uživati u spektakularnoj hrvatskoj praizvedbi djela "The Queen Symphony"  u interpretaciji naših učenika iz Varaždina i Ravensburga - rekao je Bosilj.

Komentari