najljepše doba godine

FOTO: Božićnim pjesmama započeo "Advent u atriju Županijske palače"

Učenici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije danas su okitili božićna drvca u atriju Županijske palače, i to ukrasima koje su sami izradili.
Objavljeno: 30.11.2019. 13:27

Zadnja izmjena: 30.11.2019. 13:33

Učenici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije danas su okitili božićna drvca u atriju Županijske palače, i to ukrasima koje su sami izradili.  Atrijem su odzvanjali zvukovi božićnih pjesama i recitacija koje su izvodili učenici OŠ Šemovec i OŠ Petrijanec.

Svi posjetitelji atrija su mogli uživati u slasnim delicijama i toplom čaju. Time je otvoren Advent u atriju Županijske palače u sklopu kojeg će odvijati niz programa. Prošle godine po prvi je puta predstavljena manifestacija "Advent u atriju Županijske palače" koji je svojim bogatim programom veselio i male i one malo veće građane i turiste. 

- Varaždinska palača bitno doprinosi atmosferi blagdana i Adventu jer je uključivanje djece u ovakve manifestacije nešto posebno. Oni doprinose veselju, vedrini i optimizmu posebno u ovim danima snova i zaista je lijepo da ih je danas ovdje mnogo. Još jedna posebna priča koja je postala simbol našeg Adventa je adventski kalendar na pročelju Županijske palače. Ove godine to je 24 slika naših umjetnika, naivaca od Rabuzina, Klopotana i Stolnika, a velika većina tih umjetnina je iz kolekcije g. Malogorskog i na tome mu zahvaljujem. Danas ćemo popodne otvoriti prvu sliku i vjerujem da će naši građani svakodnevno uživati u njima. - rekao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić

Zadovoljstvo prvom manifestacijom u atriju nije krila ni predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević. - Varaždinska županija prošle je godine započela manifestaciju "Advent u atriju Županijske palače i to s djecom. Smatram da nema ljepšeg nego ovo čarobno vrijeme započeti s djecom, da oni sami okite naša božićna drvca i to smo nastavili i ove godine. Na našu manifestaciju odazvale su se osnovne i srednje škole s područja naše Županije čiji su predstavnici, učenici, stavili svaki svoj ukras na naša tri drvca, a odazvao se i jedan vrtić te svima zahvaljujem na dolasku. Posebno se zahvaljujem i OŠ Petrijanec i OŠ Šemovec na prekrasnom prigodnom programu.– rekla je Martinčević.

U sklopu Adventa u atriju slijede pivski advent, božićna priča za umirovljenike te brojna druga događanja koja će u ovo posebno vrijeme blagdana veseliti brojne posjetitelje.

Komentari