26 godina nakon pogibije

FOTO Branitelji 104. brigade na spomen ploči u Pakracu dodali imena još 2 svoja poginula pripadnika

Objavljeno: 07.08.2017. 11:32

Zadnja izmjena: 07.08.2017. 11:32

Foto: Facebook

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG HV - Klub Varaždin obilježila je 22. obljetnicu Oluje u Pakracu, na spomen području Zukva - prisjećajući se na taj način žrtve 21 pripadnika ove postrojbe u obrani Zapadne Slavonije.

Otkrivena je ploča s novodopisanim imenima poginulih heroja Damira Hraščanca i Zvonimira Pavlića, a otkrivanju je nazočila i Damirova udovica Rebeka Hraščanec, koja je smogla snage doći na mjesto pogibije svog supruga i emotivnim govorom izraziti zahvalnost njegovim suborcima. 

Uskoro i ulica 104. brigade

Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević ovom je prigodom izjavila kako je prihvaćen zahtjev Kluba i određena je nova ulica koja će dobiti naziv "104.brigade" na području Gavrinice. Upravo na tom dijelu vodile su se najteže borbe za oslobođenje ovog slavonskog grada i na tom mjestu poginulo je 7 pripadnika 104. brigade na čelu s legendarnim zapovjednikom Ivanom Sokačem.
Na povratku iz Pakraca članovi Kluba položili su aranžman i zapalili svijeće kod spomen ploče u selu Kukunjevac pripadniku 1.satnije 1.varaždinske bojne 104. brigade Vlatku Imbrišiću, koji je poginuo prilikom oslobađanja ovog sela 2. studenog 1991. Bila je ovo prilika da se svi podsjete na odsudne dane Domovinskog rata i bitke koje su omogućile da se jednoga dana ostvari i pobjeda u Oluji.

Komentari