atraktivan program

FOTO: Breznica obilježava Dane Općine - evo kako je bilo na središnjoj proslavi

Objavljeno: 22.07.2018. 15:16

Zadnja izmjena: 22.07.2018. 16:37

Foto: Viktor Hranić

Brezničani slave svoj Dan Općine, a nakon što su se u subotu održali atraktivni noćni malonogmetni turnir te motocross utrka, danas je održana sveta misa i tradicionalno proštenje u Bisagu.

Od 12 sati Brazničani i njihovi gosti također mogu razgledati „Sejem domaćih proizvoda i rokotvorina“, a danas se održala i primopredaja te posvećenje navalnog vatrogasnog vozila DVD-a Bisag. Tijekom cijelog dana održavat će se prigodan kulturno umjetnički program, na kojemu će se predstaviti i brezničke udruge, a za sve posjetitelje osigurana je i okrijepa za koju su se, uz vatrogasnu zajednicu, pobrinule lovačke udruge „Vidra“ i „Srndać“.

Načelnik Stjepan Krobot održao je prigodan govor u kojem je istaknuo kako je krajem prošle i početkom ove godine realizirano najviše projekata kada je riječ o cestovnoj infrastrukturi, što se nastavlja i ove godine, uz LED rasvjetu i izgradnju vodovodne mreže u mjestima gdje ranije nije bilo interesa. Radi sigurnosti prometa važna je izgradnja odvodnje oborinskih voda te pješačko-biciklističke staze duž državne ceste, za što je još 2016. sve pripremljeno no još se čeka odobrenje.

Krobot je istaknuo i socijalnu komponentu općine, jer Općina nastavlja s kupnjom bilježnica i radnih bilježnica te pomoći udrugama, budući da su od velikog značaja za promociju Breznice. Najveći projekt je, pak, dječji vrtić koji će se otvoriti 15. rujna. „Sve smo platili, nismo nikome dužni i nismo zaduženi kod banaka“, naglasio je zaključno Krobot. Govor je održao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, koji je ponovno istaknuo problem što 555 županija, gradova i općina dijeli svega 5 posto svih proračunskih prihoda, a Varaždinska županija je, primjerice, najveći izvoznik, veći i od Zagreba.

„Preuzimam obvezu da se projekti o kojima je govorio načelnik ubrzaju! Ako smo uspjeli u godinu dana osmisliti, isprojektirati i ugovoriti 245 milijuna kuna od ukupno 610 milijuna EU projekata, onda ćemo uspjeti realizirati i ove male ali za Općinu Breznica važne projekte. Suradnja s načelnikom je apsolutno korektna, a 395 tisuća kuna za jedan asfaltni sloj u Breznici u sljedeća dva mjeseca treba biti izvršeno. Obveza je na predsjedniku Upravnog vijeća ŽUC-a g. Nenadu Košćaku. Prozovite me sljedeće godine ako ne bude tako“, rekao je između ostaloga župan Čačić i zaradio aplauz.

Komentari