odlična atmosfera

Foto - Brojni Marofčani okupili se na proslavi Vincekova, pogledajte kako je bilo

Naime, Udruga vinograda i voćara PINTA Novi Marof organizirala je proslavu tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih građana...
Objavljeno: 20.01.2024. 14:29

Zadnja izmjena: 20.01.2024. 14:45

Foto: Sebastian Krehula

Diljem naše županije danas se obilježava blagdan sv. Vinka ili kako ga se popularnog naziva 'Vincekovo'. Na današnji dan vinogradari već tradicionalno blagoslivljaju vinograde, a vesela atmosfere od jutra vladala je u Novom Marofu. 

Naime, Udruga vinograda i voćara PINTA Novi Marof organizirala je proslavu tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih građana na otvorenom. Program je počeo u 12 sati blagoslovom vinograda i vinogradara u crkvi u Oštricama koju je predvodio velečasni Mihael Čavlek, župnik župe Oštrice. Nakon blagoslova, upriličena je prigodna ceremonija rezidbe trsa prema Križevačkim štatutima u vinogradu Nedeljka Vukalovića na Curlevi u Oštricama, a predvodio ga je mešter Krunoslav Čolo. Brojni građani došli su i na 'veselicu' koju je predvodio glazbeni sastav 'Fiškali', a nezaobilazna je bila i gastronomska ponuda. Sudjelovali su i marofski kuburaši 'Grebengradske haramije'. Kako je bilo na ovom tradicionalnom okupljanju povodom Vincekova pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Komentari