ispred kulturnog centra

FOTO: Brojni Marofčani okupili se na tradicionalnoj manifestaciji ''Martinje v Marofu''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.11.2019. 19:31

Zadnja izmjena: 09.11.2019. 19:35

Novomarofska udruga Pinta s Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa u subotu organizirala je još jedno „Martinje v Marofu“, ispred Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“.

Tradicionalno krštenje mošta prema „Križevačkim štatutima“ obavio je ceremonijal mešter-biškup Zoran Home iz Križevaca sa svojim pomoćnicima. Na „Martinjskom sejmu“ predstaviili su se OPG- ovi i udruge sa svojim proizvodima, a uz glazbeni sastav „Fiškali“, kotlovinu, mlado vino, kestene i bogatu martinjsku tombolu, zabave nije nedostajalo.

Suorganizator, novomarofska Turistička zajednica, priključila se organizacijom sajma, A odazivom je i ove godine bio zadovoljan novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Ponovo puno ljudi na tradicionalnoj manifestaciji, na špelancijama martinjskog biskupa, uz druženje i dobru kapljicu. Bila je to i prilika našim OPG-ovima da ponude svoje proizvode. Sve zajedno, uspješna manifestacija u suradnji Pinte, Turističke zajednice, Grada Novog Marofa i Pučkog otvorenog učilišta kojom se čuva tradicija našeg kraja i prenosi na buduće naraštaje – izjavio je gradonačelnik Jenkač te još jednom podsjetio da je Kulturni centar „Ivan Rabuzin“ doista centar događanja u gradu.

Komentari