općina petrijanec

Foto - Brončana i srebrna plaketa za KUD Petrijanec na Državnim smotrama

Objavljeno: 08.11.2022. 12:13

Zadnja izmjena: 08.11.2022. 12:13

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, krovne udruge kulturno-umjetničkog amaterizma, održane su Državne smotre malih vokalnih sastava te tamburaških orkestara i sastava.

U kategoriji slobodnih stilova i žanrova Varaždinsku županiju predstavljala je Ženska vokalna skupina "Erato" KUD-a Petrijanec. Sekcija djeluje pod vodstvom Melite Bešvir. Skupina je na natjecanju nastupila sa četiri skladbe: " Ave Marija", "Zagorska", "Oprosti" i "An Irish blessing" te je osvojila brončanu plaketu.

Tamburaški sastav KUD-a Petrijanec predstavljao je Varaždinsku županiju u kategoriji koncertnih sastava na 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu te osvojio srebrnu plaketu. Pod stručnim ravnanjem Franje Plantaka sastav se predstavio s dvije skladbe: "Pjesma bez riječi" te "Tempa". Ovo je njihov treći plasman (2015., 2017. i 2022. godine), dok je Ženskoj vokalnoj skupina "Erato" ovo drugi plasman na Državnu smotru (2020. i 2022. godine).

- Koristim ovu priliku da zahvalim Kulturno-umjetničkom društvu Općine Petrijanec što su aktivni na svim manifestacijama koje organiziramo, te da im čestitam na angažmanu koji su uložili i naravno na uspjehu, kako naša Ženska vokalna skupina "Erato" tako i naši tamburaši. Čestitam njihovim voditeljima Meliti Bešvir i Franji Plantaku na svom trudu i organizaciji, promociji općine Petrijanec kako u Hrvatskoj tako i šire - rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Komentari