Evo detalja

Foto - Brončani olimpijci s Kulinarske olimpijade na prijemu kod zamjenice Zagorec

Objavljeno: 22.02.2024. 12:00

Zadnja izmjena: 22.02.2024. 12:00

Povodom osvajanja brončane medalje na nedavno održanoj Kulinarskoj olimpijadi koja se održala u Stuttgartu zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec priredila je prijem kako bi im čestitala na uspjehu.

Regionalni tim Varaždinske županije koji se sastojao od pet kuhara i tri pomoćnika osvojio je brončanu medalj, a kuhar Dino Veselić osvojio je brončanu medalju u pojedinačnoj kategoriji. Zamjenica župana je naglasila kako članovi Regionalnog tima nisu samo natjecatelji već redovito osvajaju medalje i na taj način promoviraju Varaždinsku županiju.

-Sigurna sam da ste osim samog natjecanja imali i mogućnost edukacije kroz međusobne razgovore, prezentacije i promocije i mislim da je to vrlo vrijedno iskustvo za ove mlade ljude iz Varaždinske županije od kojih su neki na ovakvo natjecanje išli po prvi puta – poručila je zamjenica župana.

Damir Crleni, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza zahvalio se na srdačnom prijemu te je naglasio kako  se na ovogodišnjoj olimpijadi kroz razne kategorije predstavilo preko 3000 kuhara i slastičara iz cijeloga svijeta.

-Iza nas su ostali timovi iz 25 zemalja tako da ova naša medalja ima veliku vrijednost. Mi kao Udruga kuhara Varaždinske županije već dvadesetak godina odlazimo na ovakva velika natjecanja kao što su Svjetski kulinarski kup ili Kulinarska olimpijada - rekao je Crleni.

Komentari