Posljednji dan Bučograda

FOTO: Bučograd pun pogodak, u posjetu došli i bivši predsjednik Mesić te bivša premijerka Kosor

Objavljeno: 31.08.2019. 19:45

Zadnja izmjena: 31.08.2019. 21:19

Foto: Dario Jurčević

Čast da zatvore manifestaciju Bučograd pripala je Krapinsko - zagorskoj županiji, koja se danas predstavljala u atriju Županijske palače.

Danas su ujedno u posjetu došli i bivši predsjednik Stipe Mesić, bivša premijerka Jadranka Kosor te župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar.

- Drago nam je da smo se uspijeli odazvati pozivu Varaždinske županije da sudjelujemo na ovo odličnom projektu Bučograd, u sklopu Špancirfesta. Danas smo odlučili predstaviti ono naše što je zaštićeno i nacionalno i europski. Ujedno smo predstavili i malo drugačiji glazbeni program, malo moderniji i mislim da su naši dečki "Neandertalci" unijeli malo živosti - rekao je župan Krapinsko - zagorske županije, Željko Kolar. 

Da je Špancirfest svake godine sve bolji i živahniji, istaknula je bivša premijerka Jadranka Kosor koja je rekla da obavezno mora kupiti neki suvenir jer bez toga ne odlazi. Ujedno je pohvalila i Bučograd kao jednu odličnu ideju.

Da je Bučograd pun pogodak istaknuli su i župan Čačić te predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević.

- Zaista smo iznimno zadovoljni. U ovih deset dana predstavile su se naše općine, ali i Grad Čakovec i Krapinsko - zagorska županija. Mi smo u okviru urbanog festivala predstavili nešto drugačije i mislimo da bi trebali promovirati i brendirani ono naše domače i originalno jer je to dobro ne samo za turizam nego i za cjelokupno gospodarstvo - rekla je Natalija Martinčević.

Župan Čačić osvrnuo se na kako je Špancirfest jedna odlična manifestacija kakvu nema nitko drugi u Hrvatskoj, te da je Bučograd jedna regionalna ponuda unutar urbanog festivala. 

- Ovo je jedna izvanredna stvar. Mi smo ponudili regionalno unutar jednog urbanog festivala i mislim da je to bio pun pogodak. Drago mi je da je to napokon uspio shvatiti i gradonačelnik koji nas je posjetio, doduše to je moguće i zbog toga jer je i premijer Plenković neki dan ovdje ribao zelje, pa je došao i Čehok - rekao je župan Čačić.

Komentari