uspješni naši vatrogasci

FOTO Čačić čestitao na uspjehu vatrogascima: "Rezultati koje ste ostvarili zaslužuju divljenje"

Objavljeno: 03.08.2017. 12:18

Zadnja izmjena: 03.08.2017. 12:18

Foto: Viktor Hranić/Jelena Pintar

Danas su u Županijskoj palači župan Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak primili 30-tak vatrogasaca, članova DVD-a Novi Marof, DVD-a Biškupec i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina. 

Naime, u organizaciji Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) od 9. do 16. srpnja ove godine u austrijskom gradu Villachu održano je XVI. međunarodno natjecanje vatrogasaca i XXI. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži (popularno zvana "Vatrogasna olimpijada") na kojem su spomenute desetine osvojile odlična mjesta.

- Rezultati koje ste ostvarili zaslužuju divljenje i podršku vašem radu. Tradicija vatrogastva nezamijenjiva je komponenta našeg društvenog života i temelj socijalne kohezije. Svjedočili smo svemu što se ovih dana događalo u Hrvatskoj, ja ne mogu reći da li smo bili spremni, ali ono što znam jest da su na našem prostoru intervencije uspješne i da se svi građani mogu osjećati sigurno. - rekao je župan Čačić.

Muška B ekipa JVP-a Varaždin osvojila je drugo mjesto u kategoriji profesionalnih postrojbi B kategorije (stariji vatrogasci od 30 godina) i zlatnu medalju, muška B ekipa DVD-a Biškupec 12 mjesto od 32 odjeljenja i srebrnu medalju, dok su članovi muške mladeži DVD-a Novi Marof osvojili 17. mjesto od 41 odjeljenja i srebrnu medalju.

- Ovo iskustvo koje smo stekli rijetko tko ima u Hrvatskoj. Ovo nije samo uspjeh jedne sezone već dugog razdoblja iza kojeg stoji puno truda i odricanja.- rekao je Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Također, na istom natjecanju sudjelovao je i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović koji je bio ujedno i član međunarodnog voditeljstva ovog natjecanja te član međunarodnog odbora za natjecanja CTIF-a te je obnašao i dužnost zamjenika voditelja hrvatske vatrogasne reprezentacije.

Podsjetimo, natjecanja vatrogasnih odjeljenja poseban su segment rada vatrogasnih organizacija u kojima uz borbeni duh natjecatelja i želju za pobjedom poseban naglasak zaslužuje stjecanje vještine odnosno rutine u korištenju vatrogasne opreme, ali i razmjena iskustva među zaljubljenicima u ovaj human životni poziv. Tim povodom će župan Čačić odati dužno poštovanje najboljim predstavnicima Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za njihov doprinos vatrogastvu u Županiji, ali i zahvaliti svim vatrogascima na aktivnostima u području vatrogastva - temeljne okosnice cjelokupnog sustava zaštite i spašavanja ljudi i imovine na području Varaždinske županije.

Komentari