Nakon današnjeg obilaska i razgledavanja novootvorenih prostorija na 2. katu glavne zgrade Srednje škole Ludbreg i praktikuma prodavaonice, uređaja koji su nabavljeni za projekt "Zdravi kutak" te opremanje još jednog CAD-CAM labosa, uslijedilo je potpisivanje primopredajnog zapisnika za kupnju nekretnine za odvijanje praktične nastave.

Vrijednost ove investicije Varaždinske županije u navedene projekte iznosi preko 3 milijuna kuna, a na svečanosti i razgledavanju prisutan je bio župan Radimir Čačić zajedno sa suradnicima te ravnateljom Srednje škole Ludbreg Josipom Zdelarom. Od prisutnih, bili su još gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

- Mi smo jedan od 24 centra izvrsnosti u Europi, a Europa ima 1347 županija, a Hrvatska ima 21 županiju s gradom Zagrebom, pa ćete vidjeti da je naša dimenzija kvalitete daleko iznad dimenzija Hrvatske. Cijela ova regija ima ovdje točku koja se zove Varaždinska županija kao centar izvrsnosti u europskim razmjerima - rekao je župan Čačić.

- Mi smo vjerojatno jedna od rijetkih škola koja neće upisivati program Opće gimnazije i program zanimanja ekonomist, nego smo se bazirali na strukovna područja i to ona koja su deficitarna u cijelom području na sjeverozapadu Hrvatkse i mogu vam reći da za sada nismo imali problema s upisom učenika - kazao je ravnatelj Josip Zdelar te dodao kako njihovi učenici, njih 46 u šestom mjesecu završe strukovna zanimanja, a već drugi tjedan njih 40 radi. 

 

 

 

Komentari

23.01.2019. 13:18h Zadnja izmjena: 23.01.2019. 13:45