FOTO: Cargovčani "plivali" jer Hrvatske vode 45 godina nisu uredile odvodni kanal

galerija-images/Posljedice izlijevanja oborinskih voda iz odvodnog kanala u Cargovcu

Objavljeno: 15.09.2014. 15:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: S. Trglačnik

U dane vikenda mještani Cargovca u općini Vidovec pretrpjeli su velike štete od poplava u svojim stambenim i gospodarskim objektima, okućnicama i poljoprivrednim površinama. Cargovčani su i ranije upozoravali nadležne da se obližnji odvodni kanal mora očistiti, no nisu ih poslušali...

- Kanal u Cargovcu (Zamlača) nije 45 godina reguliran ni čišćen. Godinama upozoravamo na taj nemar nadležne. Znali su da se izljeva kod većih oborina, ali su nam uvijek odgovarali kako su to „bedastoće“. Zadnje izlijevanje kanala napravilo je ogromne štete u našim dvorištima, kućama, kokošinjcima i garažama. No najveći problemi su nastali u poplavljenim podrumima. Ovo je sramota za Hrvatske vode i njih smatramo najvećim krivcima za nastalu štetu u našem naselju – kažu ogorčeni mještani kojima je dosta zapostavljanja.

Srećom, u ovoj nesreći koja ih je snašla, Cargovčanima su u pomoć priskočili članovi DVD-a Vidovec, kojima upućuju pohvale i zahvalu.

O razmjeru poplave koja ih je zbog svega nasvedenog zadesila proteklih dana, svjedoče i fotografije koje su nam poslali:
{gallery}Posljedice izlijevanja oborinskih voda iz odvodnog kanala u Cargovcu{/gallery}

Komentari