novi sustav razdvajanja

FOTO Prva domaćinstva dobila kante za bio otpad - Čehok najavljuje kaveze oko kontejnera, ali i eko kontrolu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.09.2018. 13:04

Zadnja izmjena: 11.09.2018. 13:04

Foto: Mateja Rak

Nakon što su stambene zgrade u Varaždinu već dobile kante za bio otpad, danas je u ulici Josipa Pupačića u Varaždinu počela podjela kanti za bio otpad kućanstvima koji su vratili potpisanu izjavu da žele takve kante.

Tom su prilikom gradonačelnik Ivan Čehok sa zamjenikom Zlatanom Avarom i Robertom Briškim iz Čistoće pozdravili i popričali s građanima koji su dobili nove kante. Ujedno, gradonačelnik Čehok još je jednom upozorio građane koji nisu vratili izjave da to učine jer se u protivnom smatra kako kante trebaju te će se one dostaviti na njihovu adresu.

- Građani su ozbiljno počeli odvajati otpad i ono što je bitno, imamo 5 tona bio otpada dnevno i to pokazuje visoku količinu građanske svijesti - rekao je Čehok i pritom najavio kako će u roku mjesec dana građani dobiti i kante za pelene.

Slijede kavezi, ali i eko kontrola...

Također, napomenuo je kako će se građanima koji žive u stambenim zgradama omogućiti da pređu na obračun po članu domaćinstva, ali trebaju se dostaviti potpisi stanara, što je u nekim zgradama već provedeno u djelo.

- Upravitelji zgrada sve znaju jer smo s njima održali sastanak, a najavili smo i postavljanje kaveza ili ograda kamo će ići kontejneri, ali smo primjetili da većina zgrada odgovorno postupa s odvajanjem otpada, a neke zgrade su na meti zbog onih koji dolaze iz Međimurja koji ostavljaju nered pa ćemo to izbjeći - rekao je Čehok i najavio eko kontrolu od stane radnika Čistoće koji će vidjeti na kojim to točnim lokacijama dolazi do problema.

 

 

 

Komentari