100 tona, 700 korisnika

Foto - Čehok podijelio besplatno gnojivo varaždinskim poljoprivrednicima

Objavljeno: 08.04.2021. 15:05

Zadnja izmjena: 08.04.2021. 15:06

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar u četvrtak su u Gojancu prisustvovali početku podjele besplatnog organskog gnojiva malim poljoprivrednim proizvođačima i vrtlarima iz Varaždina.

Gradonačelnik je istaknuo kako Grad Varaždin sad već četvrtu godinu pomaže malim poljoprivrednim proizvođačima i vrtlarima: „Nažalost, u vrijeme kad mi nismo upravljali Gradom, gnojivo se nije davalo. Sama činjenica da se ove godine javilo stotinu građana više, kad su prijave bile online, govori o tome koliko je potrebno bilo ovo napraviti i koliko ljude to veseli i raduje i koliko im koristi , pogotovo za mještane prigradskih naselja koji se bave poljoprivredom", rekao je između ostaloga gradonačelnik.

Posebno će biti podjela za udruge poput Udruge Gredica koja se bavi urbanim vrtovima.

100 tona, 700 korisnika

Sto tona gnojiva primit će gotovo 700 korisnika, pretežno malih poljoprivrednih proizvođača i obitelji, vrtlara i članova udruga. Besplatno gnojivo kojim Grad Varaždin nastoji što više potaknuti  građane na vlastitu proizvodnju hrane, a koje se može koristiti u ekološkoj proizvodnji, bit će sljedećih dana podijeljeno korisnicima u Gojancu, Črncu Biškupečkom, Kućanu Donjem, Zbelavi, Kućanu Gornjem i Kućan Marofu te u Poljani, Jalkovcu, Hrašćici i Varaždinu. Iz gradskog proračuna za kupnju gnojiva izdvojeno je gotovo 200 tisuća kuna.

Komentari