prijem

FOTO: Čehok ugostio članove Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan države

Objavljeno: 08.11.2019. 18:48

Zadnja izmjena: 08.11.2019. 18:57

Foto: Dario Jurčević

U Varaždinu će se od danas i sutra održavati Treća sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Članove Savjeta danas je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Ivan Čehok.

Gradonačelnik Čehok je istaknuo kako je ovo prilika za uspostaviti kontakte - Počašćeni smo da su naši iseljenici odlučili izabrati Varaždin za sjednicu. Ima jako puno iseljenika koji su podrijetlom iz Varaždina i koji su zainteresirani za suradnju i ulaganje. Sada ćemo uspostaviti kontakte i što više ojačati te kontakte kako bi napravili most za naše poduzetnike i mlade ljude - rekao je gradonačelnik.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas rekao je kako je nekad teško održati kontakte sa iseljenicima - Ima jako puno Hrvata izvan Hrvatske i to po cijelom svijetu. Kontakte održavamo ali udaljenost je nekad jako velika pa je i teško - rekao je državni tajnik, istaknuvši kako je danas u svakom slučaju puno lakše održavati kontakte nego je to bilo prije.

Komentari