"VRIJEDNOST U RAZLIČITOSTI"

FOTO: Djeca iz Centra Tomislav Špoljar izvela predstavu u bolnici te vrtiću i školi u Sračincu

Objavljeno: 14.12.2019. 19:23

Zadnja izmjena: 14.12.2019. 19:23

Centar Tomislav Špoljar, u suradnji s OŠ Sračinec, DV Bambi Sračinec i Graditeljskom, prirodoslovnom i rudarskom školom Varaždin, izveo je dječju predstavu „Medo u kolicima“ u varaždinskoj bolnici te vrtiću i školi u Sračincu, kao poklon mališanima povodom nadolazećih blagdana.

"Vrijednost u različitosti" naziv je projekta kojim se promovira tolerancija, međusobno razumijevanje i poštovanje te smanjenje diskriminacije. Njegova voditeljica je defektologinja s više od 16 godina rada u struci, Marina Radosavljević - Smatram da je za bolju budućnost našeg društva važna međusobna tolerancija i prihvaćanje. Da bi to postigli, trebamo uključiti djecu različitih starosnih dobi jer na mladima svijet ostaje. Upravo zbog toga rodila se ideja o novom projektu “Vrijednost u različitosti“. Ideja je bila da okupimo nekoliko učenika srednje Rudarske škole, osnovne škole i dječjeg vrtića iz Sračinca kako bi zajedno s učenicima iz Centra Tomislav Špoljar uvježbali predstavu za djecu, – rekla je voditeljica Radosavljević.

I tako je ideja prerasla u predstavu u kojoj sudjeluju i djeca s poteškoćama i djeca bez teškoća. Predstava je izvedena na dječjem odjelu bolnice u Varaždinu, u vrtiću Bambi Sračinec te Osnovnoj školi Sračinec. Djeca su imala priliku vidjeti da različitost nije prepreka, već nešto što nas može obogatiti za cijeli život. Osim djece i voditeljice projekta, u projektu su sudjelovale Andreja Miolčić, ravnateljica DV Bambi, Milena Bogdanović, učiteljica iz OŠ Sračinec i Viktorija Bučela Komes iz COO T. Špoljar.

Komentari