SCHENGEN

Foto - Cestica i Zavrč slave ulazak Hrvatske u schengenski prostor

Objavljeno: 31.12.2022. 15:05

Zadnja izmjena: 31.12.2022. 16:36

Foto: Boris Matijašec

Povodom ulaska Hrvatske u schengenski prostor  danas je upriličen prigodan program u Dubravi Križovljanska, kod graničnog prijelaza između Hrvatske i Slovenije.

Programu su osim predstavnika Općine Cestica prisustvovali i predstavnici Općine Zavrč te granična policija. Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj posebno naglašava prednosti ulaska u schengenski prostor za mještane općine Csetica.

- Svi smo sretni zbog ulaska u schengenski prostor  i mislim da ćemo to svi dobro iskoristiti. Prigodnim programom obilježili smo događaj koji će zapamti mještani i s jedne i s druge strane granice. Puno je miješanih brakova i brojnih zajedničkih interesa. Naši ljudi odlaze i u crkvu u Zavrč, a oni dolaze kod nas nešto kupovati i slično. Međutim, uvijek je bilo nekih ograničenja, a sada dolaskom schengena više nećemo trebati brinuti, dodao je Korotaj.   

Slavko Pravdić načelnik Općine Zavrč pridružio se čestitkama i u dobrom raspoloženju također vidi brojne prednosti za mještane obiju susjednih općina.

- Svi smo veseli, jer je ovo povijesni događaj da se možemo međusobno posjećivati bez ograničenja. Od danas ćemo i mi i naša djeca vidjeti kako je to živjeti u miru i slozi sa susjednima bez granice, naglasio je Pravdić.

Komentari