VATROGASNA VJEŽBA

FOTO Cestički vatrogasci pokazali dobru spremnost u spašavanju, a za daljni razvoj Općina će izdvojiti 800 000 kuna

Objavljeno: 22.05.2018. 13:18

Zadnja izmjena: 22.05.2018. 13:26

Foto: Franjo Talan

Više od 50 cestičkih vatrogasaca u javnoj je pokaznoj vježbi spašavalo imovinu i ljude iz tvrtke CriDan d.o.o. Vježba Vatrogasne zajednice općine Cestica svake se godine održava u mjesecu zaštite od požara u Hrvatskoj i u njoj sudjeluju vatrogasne postrojbe svih šest društava koje djeluju na cestičkom području, a ove je godine domaćin vježbe bio DVD Babinec.

Pokazna je vježba počela u večernjim satima, a cilj joj je bio provjeriti spremnost vatrogasnih postrojbi za gašenje požara, spašavanja imovine i ljudi, kao i ispravnosti vatrogasnih sprava, vozila i opreme. Po završetku je izvedeno postrojavanje pri čemu je predsjednik Vatrogasne zajednice Cestice, Darko Majhen, čestitao svim vatrogascima i njihovim zapovjednicima na pokazanoj spremnosti.

Zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Božidar Horvat, vatrogascima je dao pozitivnu ocjenu za izvedenu vježbu, a načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, čestitao je vatrogascima na trudu i uloženom vremenu za razvoj i aktivnosti vatrogastva, a pritom je istaknuo da će Općina Cestica za realizaciju programa razvoja vatrogastva ove godine izdvojiti 800 tisuća kuna.

Komentari