općina cestica

Foto - Cestički vinogradari na Lovrečan bregu postavili klampotic

Objavljeno: 07.08.2023. 10:19

Zadnja izmjena: 07.08.2023. 10:23

Pod pokroviteljstvom općine Cestica članovi Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica upriličili su jučer podizanje klampotica, a istoj je ove godine bio domaćin Simon Korotaj na adresi Lovrečan Breg 19A.

Ove godine manifestaciji se zbog neprekidnog kišnog vremena, a koja je bila najavljena i za nedjelju popodne, odazvao nešto manji broj ljudi, ali je ista održana kako je planirano. Okupljanje čuvara i ljubitelja vinogradarske tradicije započelo je uz svirku glazbenog sastava „Brajdaši“, a na početku susreta na dosadašnju vinogradsku godinu osvrnuo se predsjednik Udruge Marijan Županić te okupljenima poželio uspješnu predstojeću berbu, te obitelji Korotaj zahvalio na domaćinstvu manifestacije. 

U ime općine Cestica vinogradare i goste pozdravio je načelnik Mirko Korotaj: Zahvalio je članovima Udruge Sveti Martin Cestica na čuvanju vinogradarske tradicije te sve okupljene pozvao na manifestaciju „Staza vina“, a koja će se održati u mjesecu listopadu.  

Nakon što je domaćin okupljenima uputio riječi dobrodošlice krenulo se u vinograd nad kojim je simboličnim okretanjem krila isti u pogon pustio Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica. Prvom "klampanju" klampotica nazdravili su svi okupljeni, a druženje je potom nastavljeno na zaravni napravljenoj nasuprot vinograda Simona Korotaja. 

Komentari