Grad Novi Marof

Foto - Održana završna konferencija projekta "Čitanje na kotačima"

Objavljeno: 13.09.2023. 18:27

Zadnja izmjena: 13.09.2023. 19:13

Projekt "Čitanje na kotačima", vrijedan gotovo 274 tisuće eura, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u potpunosti je opravdao očekivanja, rečeno je danas na završnoj konferenciji za novinare u novomarofskom Kulturnom centru "Ivan Rabuzin".

Zahvaljujući tom projektu, kojeg je provodila Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u partnerstvu s Gradom Novim Marofom i Općinom Breznički Hum, knjige su postale dostupnije mještanima u izoliranijim dijelovima Novog Marofa i te općine.

- Ono što je vrijedno je to da bibliokombi, i sve ono što je kroz projekt dobiveno, ostaje i dalje u funkciji same knjižnice. Ono što ćemo pokušati je to da se ovaj projekt nastavi i da sve ono što je zacrtano samim projektom ne prestane s njime, nego da se ta praksa čitanja na kotačima i dalje razvija. Bitno je da se dostupnost same knjižnice na ovaj način proširi na šire područje samog grada Novog Marofa i okolnih općina i gradova - izjavio je gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač.

Partner na projektu je i Općina Breznički Hum u čije je ime Ivica Mateković također izrazio zadovoljstvo rezultatima projekta. - Projekt je za sada i više nego potvrdio svoju svrhu – zaključio je Mateković.

Projekt “Čitanje na kotačima“ započeo je 16. rujna 2021., završava 16. rujna ove godine, a tijekom provedbe odrađene su brojne aktivnosti za djecu i odrasle te je nabavljen bibliokombi koji dostavlja knjige udaljenim i teritorijalno izoliranim područjima na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Ukupna vrijednost projekta iznosi 273.756,59 eura, od čega su osigurana bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda od 232,7 tisuća eura te iz državnog proračuna 41 tisuću eura, navodi se u priopćenju iz Grada Novog Marofa.
 

Komentari